Dan Holmqvist | Ny bok
Dan Holmqvist – a photographer with main focus on fashion, clothing and interior. En fotograf med fokus på mode, kläder och inredning.
Dan Holmqvist, dan, holmqvist, photo, photography, photographer, fashion, foto, fotograf, fotografi, mode, kläder, clothing
8353
post-template-default,single,single-post,postid-8353,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

Blog

Ny bok

  |   Uncategorized

Dans-bok-B

Det började med att Magnus Iversén på Göteborgstryckeriet uppmuntrade mig till att göra en bok. Det blev en lång historia och massor av funderingar. Skall det vara ett tema eller får man göra som man vill? Vågar jag verkligen det? När väl processen var igång så kunde jag inte sluta att byta bilder, och hade inte Simon som varit mitt bollplank och formgivit boken stoppat mig, hade jag fortsatt ännu. Det blev i alla fall en bok med bilder ifrån jobb, även om många kommit till i utkanten av jobbet så är det en samling bilder ifrån uppdrag jag gjort. Någon har sagt att man skall ha en privat bild, och så fick det bli. Göteborgstryckeriet har gjort ett fantastiskt jobb och engagerat sig i ett duplextryck med svart och en eps färg- Målet var att det skulle se ut som kopior och så blev det. Jag hade sett en fantastisk bok av Nick Brandt och ett underbart papper vilket vi bestämde oss för. Det visade sig vara ett av det dyraste papperet som fanns och gjordes bara på beställning ifrån Italien, så det var ju bara att lägga ner. Nu är den i alla fall klar och det är en häftig känsla att få se sina bilder i en bok. Nu har man fått mersmak och vill börja på nästa.

Tack till Magnus på Göteborgstryckeriet och hans grabbar där. Simon Syrén som formgett den. Helen Friberg och Helen Stommel Olsson som hjälpt mig med texten.

 

 

 

Dans-bok-8

Dans-bok-1Dans-bok-7Dans-bok-5Dans-bok-4Dans-bok-6Dans-bok-3

 

AUTHOR - admin